vineri, 26 septembrie 2008

(Administrative).78

Unii dintre voi care urmariti acest blog via un cititor de surse RSS (RSS Reader; e.g. Google Reader) s-ar putea sa fi fost inundati de o multime de "noi" articole azi. Nu sunt noi (desi sunt tot de la noi :-)); sunt mai vechi -- au fost republicate.

Cu ocazia asta, din pacate :-(, s-au pierdut o buna parte din comentarii. Ne cerem scuze, si-i rugam pe autorii lor sa le reposteze (daca doresc).

Cu speranta ca n-am reusit sa va enervam prea tare, va uram la o mai libera educare! :-)

-- Administratorii (de serviciu)

16 comentarii:

Anonim spunea...

Salut. Sunt interesat sa fac homeschooling si am aflat pe blogul tau ca este posibil acest lucru. M-am interesat deja de o scoala privata si singurul lucru care trebuie sa il mai stiu sigur este daca diploma lor de scoala privata din SUA este recunoscuta in Romania si daca pot sa continui facultatea in Romania.

Este necesara o echivalare a bacalaureatului si cum se face acest lucru?

Daca nu poti sa ma ajuti, as vrea sa stiu de pe ce forum ai gasit acel mesaj cum ca este posibil sa faci homeschooling in Romania. Multumesc.

Anonim spunea...

adresa mea de e-mail este: mihai.alexandru73@yahoo.com

Iris spunea...

Am vrut sa ma inscriu la yahoo group-ul ce este afisat la subsolul paginii, dar pentru ca administratorul nu a aprobat solicitarea in termen de 15 zile nu a fost posibil acest lucru. Imi pare rau, pentru ca sunt interesata de homeschooling...
Monika

Iris spunea...

Sunt dezamagita ca nici pana in prezent nu am reausit sa ma inscriu la group...

Augustin Moga spunea...

Mihai -- s-ar putea să te intereseze articolul acesta: Copiii din Bihor sunt educaţi acasă de părinţi (Adevărul, 27 ianuarie 2009).

Iris -- administratorul blogului şi grupului e prins cu alte probleme şi nu mai poate face faţă cerinţelor legate de administrarea acestora. Da' cu puţin noroc o să se schimbe treaba în curând... Dă, te rog, un semn dacă mai eşti interesată şi o să-ncerc să te-anunţ când lucrurile revin la normal.

Aniela spunea...

Buna ziua,
ma bucura existenta unui astfel de blog.
Mi-am creat un web site care poate fi gasit interesant de catre toti parintii care au decis pentru homeschooling.
www.ActivitatiCopii.ro
Am incercat sa gasesc o adresa de e-mail la care sa cer voie postarea link-ului meu dar nu am gasit. Multumesc,

Anonim spunea...

nu se mai ocupa nimeni de acest blog?

reveniti, e nevoie de voi

ferid spunea...

A aparut o carte excelenta! De fapt e prima carte despre "home school" scrisa in Romania:
http://www.cleverbooks.ro/carte/scoala-acasa---alternativa-home-school-in-sistemul-educational-romanesc--i17272

*****

Prima carte apărută şi scrisă în România despre un fascinant sistem de educaţie pe care îl dorim cât mai repede legalizat şi în ţara noastră: "home school"!

"Home school" pleacă de la premisa că rolul părinţilor în educaţie este de o aşa de mare importanţă încât este aproape imposibil să-i găseşti un substitut. Părinţii sunt cei care îşi cunosc cel mai bine copiii, au cea mai mare disponibilitate de a contribui la modelarea lor şi asigurarea unei educaţii ce nu se rezumă la memorarea şi reproducerea de informaţii/date, ci are în vedere dezvoltarea întregii infrastructuri a acestora: corp, minte, suflet.

Elevii din şcolile publice îşi petrec cea mai mare parte din timpul lor la şcoală. Ei consumă aici mai mult de 1.100 de ore anual şi pierd pe drumul către/dinspre şcoală, în medie, 400 de ore pe an. Ceea ce înseamnă că timpul ce le rămâne de petrecut acasă cu cei dragi (părinţii, rudele) se reduce semnificativ. Nu-i de mirare că după ani de şcoală se constată o prăpastie greu surmontabilă în relaţiile dintre părinţi şi copiii lor. Subiectele comune de discuţie dispar, la fel şi plăcerea dialogului, instalându-se înstrăinarea. Conflictele par legitime în acest context. Ochii care nu se văd se uită, ori nu se mai văd bine.

Cei care ştiu alternativa sunt încă în minoritate. Larga majoritate, prinsă în tăvălugul ineluctabilei vieţi cotidiene, prezervă ce a apucat. Evită evaluarea onestă şi din temelii a sistemului de educaţie. Concluziile ar fi oricum incomode. Se optează pentru blazare. Câştigăm timp, în timp ce ei devin perdanţi. Poate că nu i-am dorit cu adevărat. Poate că prea adesea doar întâmplarea i-a făcut să intre în cronosul vieţii noastre. Refuzăm să ne petrecem timpul cu ei, micii inoportuni. Doar pentru asta au fost inventate creşele, grădiniţele cu program prelungit şi şcolile: să ni-i crească! Plătim pentru asta...

Fragment preluat din articolul scris de Ferid Constandache în numărul special al revistei "Semnele Timpului", dedicat familiei.

Lavinia spunea...

Buna, ma intereseaza daca exista un grup de homeschooling (si homeschool-eri) in Bucuresti. Pot fi gasita la adresa lavinia punct cook la google punct com.

Engleza Online spunea...

Conceptul de "homeschooling" desi poate prea indraznet inca pentru Romania, nu este deloc de ignorat in alte tari. Poate chiar dimpotriva. De ce nu mai continui blogul ? Cred ca acest concept merita promovat.

Masaj erotic Arad spunea...

felicitari pentru acest blog si te asteptam cu noi informatii!

rochii de mireasa romania spunea...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

site la comanda spunea...

un articol interesant, l-am citit cu multa placere

anvelope Chisinau spunea...

un articol interesant, mi-a placut mult

Anonim spunea...

mulțumesc pentru articol a fost interesant să citiți acest lucru

George spunea...

Multumim pentru articol!

Cu respect,
Vulcanizare mobila