vineri, 23 mai 2008

Articol interesant despre invatamantul romanesc

Am citit azi un articol foarte interesant, o evaluare critica a invatamantului romanesc. Il gasiti aici.

Asta mi-a adus aminte ceea ce am aflat ieri: in sedinta Comisiei Nationale pentru Alternative Educationale (nu stiati ca exista asa ceva - fireste ca exclusiv cu numele - in Romania, nu?) din 21 Mai a.c., a reusit sa ia cuvantul ca invitat un domn caruia i s-a permis sa vorbeasca despre HS timp de 10 minute. O doamna in varsta din comisie "o superexperta" a declarat de la inceput ca "HS este o prostie", si "nici nu merita sa se discute pe aceasta tema". Se pare ca doamna in varsta era foarte importanta, autoritatea din respectiva comisie.
In mod evident este vorba despre o doamna care si-a primit "educatia" in mod temeinic in anii de inceput ai comunismului, pentru ca daca ar fi facut-o inainte ar fi stiut mai multe despre HS , alternativa educationala perfect legala si folosita inainte de razboi.
Daca doamna ar avea cea mai mica tangenta si macar o vaga urma de cunostinte in legatura cu alternativele educationale din lume, la ora actuala, ar fi la curent cu faptul ca HS este nu numai legal in toate tarile civilizate dar si intr-o puternica linie ascendenta.

Dar..fireste, ca asa cum povesteste si autorul articolului despre care vorbeam mai sus... la MECT totul e de-a-ndoaselea si nulitatile fac legea.

Un comentariu:

Ruxandra's blog spunea...

chiar ca interesant. pana acum nu auzisem de HS.