miercuri, 21 noiembrie 2007

Metoda Academica Intarziata

Inventatorii acestei metode sunt Dr. Moore si sotia. Parerea lor este ca un copil sa studieze in fiecare zi de la cateva minute, la cateva ore, apoi sa faca un lucru cu mainile, cel putin tot atata timp cat a si studiat. Apoi cam in jur de o ora sa faca servicii in comunitatea/orasul unde sta. Chiar si acasa. Nu te ingrijora de teste, lucrari de control!! Indreapta-ti atentia catre interesele copiilor.

In formula lui Moore, daca esti iubitor, stii sa citesti, sa scrii sa numeri si sa vorbesti clar, esti maestrul invatator.

Fundatia lor a facut multe studii si dupa ce au studiat sentimentele, creierul, cunostintele copiilor, au ajuns la concluzia ca, copiii inainte de 8-10 ani nu au nevoie sa inceapa scoala. De aceea ei recomanda cititul, cantatul si jocul cu copiii din momentul de cand au fost nascuti.
Ei au observat ca incepand scoala mai tarziu, copiii nu au avut probleme cu vederea, au avut logica mai matura, in gandire mai avansati si interesul si creativitatea nu si-au lasat-o blocata de nimic.

Niciun comentariu: