sâmbătă, 24 noiembrie 2007

Metoda Studiului unui Unit

Aceasta metoda implica luarea unui subiect si studierea lui in timp de o luna sau mai mult incorporand mai multe materii de invatamant.

De exemplu daca elevul este interesat de Roma antica, se citesc carti despre Roma antica (pentru materia- literatura), se invata monedele de atunci, numerele romane (matematica), istoria Romei si chiar si Latina. De asemenea se poate gati retete din acea perioada. Se poate merge la muzeu si se pot vedea lucruri din lumea romana. Se pot citi carti despre Iuliu Cezar, sau despre oratorul Cicero. Se poate citi despre Virgil si poezia lui. Cred ca va dati seama despre ce este vorba.

Alt aspect unic al acestei metode este ca se poate face in familiile care decid sa faca metoda de unschooling, lasand copilul sa aleaga subiectul care vrea sa-l invete.

Se pot studia ce descoperiri s-au facut in acea perioada, in arta, muzica, si gandire, se poate studia atmosfera culturala, atitudinea guvernului.

Se poate studia astronomia, sau numai planetele. Se pot studia picturile lui Renoir, metodele artistice folosite. Ori se poate asculta muzica lui Beethoven si citita biografia vietii lui. Ori se poate citi scrierile lui Goethe si studia schimbarile in imperiile in jurul acestor artisti. Se poate gati mese cu meniu din acea vreme. Inchipuiti-va o masa beethoviana cu carnati, cafea si prajituri vieneze!!

Niciun comentariu: